Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden, vereist aanpassing.
![aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel](/images/bulletin/9981/aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel.jpg)
Dit is het gevolg van een herziening van de hygiëneregels voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong, zoals vastgelegd in Verordening (EG) nr. 853/2004. Deze herziening heeft als doel beter aan te sluiten bij de praktijk en rekening te houden met nieuwe wetenschappelijke kennis.
Meer nieuws
![allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad](/images/bulletin/9976/allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad.jpg)
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
![bga-mexico-tequila bga-mexico-tequila](/images/bulletin/9896/bga-mexico-tequila.png)
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
![ingredienten-gearomatiseerde-wijn ingredienten-gearomatiseerde-wijn](/images/bulletin/9882/ingredienten-gearomatiseerde-wijn.jpg)
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...