18 januari 2021

Aanpassing bewoordingen gezondheidsclaims botanicals

De Keuringsraad Kennis en Advies gezondheidsreclame heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met voorbeelden van gezondheidsclaims die voorlopig nog kunnen worden gemaakt op kruidenpreparaten, ook wel botanicals genoemd.

aanpassingbewoordingengezondheidsclaimsbotanicals

Normaalgesproken mogen alleen door de Europese Commissie goedgekeurde gezondheidsclaims worden gebruikt. Voor botanicals geldt echter een uitzondering. Deze claims staan nog ‘on hold’. Dat wil zeggen dat de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) er nog geen advies over heeft  uitgebracht.

Zolang de claims ‘on hold’ staan mogen zij gemaakt worden.  De indicatieve lijst van de Keuringsraad bevat een overzicht van toegelaten en  niet-toegelaten bewoordingen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
7759

Inloggen