19 januari 2021

Aanpassing bewoordingen gezondheidsclaims botanicals

De Keuringsraad Kennis en Advies gezondheidsreclame heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met voorbeelden van gezondheidsclaims die voorlopig nog kunnen worden gemaakt op kruidenpreparaten, ook wel botanicals genoemd.

aanpassingbewoordingengezondheidsclaimsbotanicals

Normaalgesproken mogen alleen door de Europese Commissie goedgekeurde gezondheidsclaims worden gebruikt. Voor botanicals geldt echter een uitzondering. Deze claims staan nog ‘on hold’. Dat wil zeggen dat de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) er nog geen advies over heeft  uitgebracht.

Zolang de claims ‘on hold’ staan mogen zij gemaakt worden.  De indicatieve lijst van de Keuringsraad bevat een overzicht van toegelaten en  niet-toegelaten bewoordingen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7759

Inloggen