28 juni 2022

Aanpassing warenwet in verband met Nutri-Score

De invoering van Nutri-Score is weer een stapje dichterbij.

nutri-score

Minister Kuipers heeft de ontwerptekst tot aanpassing van de voorwaarden wat betreft het gebruik van een voedselkeuzelogo, naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd.

Voorbereidingen Nutri-Score

In 2019 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gekozen voor een nieuw voedselkeuzelogo: Nutri-Score. De invoering ervan heeft echter vertraging opgelopen vanwege de herziening van het algoritme van het voedselkeuzelogo.

Wel wordt de implementatie ervan intussen al zoveel mogelijk voorbereid. Er zal een website komen waar bedrijven zich kunnen aanmelden voor en er wordt een publiekscampagne opgezet.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8860

Inloggen