23 november 2016

Antioxidant Ergoneine© is veilig volgens EFSA

De EFSA heeft het synthetische ergothioneïne, dat op de markt gebracht wordt onder de naam Ergoneine© als veilig novel food en voedingssupplement bestempeld. L-ergothioneïne is een aminozuur, dat van nature aanwezig is in bepaalde levensmiddelen, zoals champignons, sommige rode en zwarte bonensoorten en granen. 

Het voorgestelde dagelijkse gebruik van 30 mg per dag voor volwassenen en 20 mg per dag voor kinderen in voedingssupplementen en toevoeging tot 5 mg per portie in alcoholvrije dranken, graanrepen, melk, verse zuivel en chocolade is veilig, volgens de EFSA.

De Europese Commissie moet het nu nog officieel goedkeuren als novel food, voor het in de EU op de markt gebracht mag worden.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5581

Inloggen