18 januari 2017

Betere naleving wetgeving bij roodvleesslachthuizen

Volgens de NVWA heeft de nieuwe, meer risicogerichte manier van controleren van roodvleesslachthuizen, waarmee in 2014 is begonnen, resultaat. Er is een verbetering te zien in de naleving van wet- en regelgeving bij roodvleesslachthuizen. Het gaat bij roodvlees om vlees van runderen, paarden, varkens, schapen en geiten. 

De nieuwe manier van toezicht houden is één van de resultaten van het 'Plan van aanpak NVWA', dat in 2014 is vastgesteld. Inspecteurs van de NVWA kijken aan de hand van controlelijsten wat er wel en niet goed gaat tijdens het slachtproces, waarbij vooral wordt gekeken naar risico-onderdelen. Slachthuizen die langere tijd aantoonbaar goed presteren, worden minder vaak gecontroleerd. En omgekeerd gaat bij niet-naleving het aantal controles juist omhoog. 
 
Wel zijn er volgens de NVWA nog een aantal aandachtpunten, vooral op het gebied van hygiëne, waarover de NVWA met de slachterijen in gesprek gaat.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5572

Inloggen