COVID-19 en voedselveiligheid
De Europese Commissie heeft een document gepubliceerd waarin diverse vragen worden beantwoord over COVID-19 en voedselveiligheid.
![bananen bananen](/images/bulletin/7224/bananen.jpg)
Er wordt onder andere ingegaan op het risico op besmetting met COVID-19 door middel van voeding en via verpakkingen van levensmiddelen. Er staat bijvoorbeeld ook in wat u kunt doen als uw afnemers vragen om een certificaat om aan te tonen dat de levensmiddelen die u levert virusvrij zijn.
Meer nieuws
![aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel](/images/bulletin/9981/aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel.jpg)
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
![allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad](/images/bulletin/9976/allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad.jpg)
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
![bga-mexico-tequila bga-mexico-tequila](/images/bulletin/9896/bga-mexico-tequila.png)
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...