COVID-19 en voedselveiligheid
De Europese Commissie heeft een document gepubliceerd waarin diverse vragen worden beantwoord over COVID-19 en voedselveiligheid.
Er wordt onder andere ingegaan op het risico op besmetting met COVID-19 door middel van voeding en via verpakkingen van levensmiddelen. Er staat bijvoorbeeld ook in wat u kunt doen als uw afnemers vragen om een certificaat om aan te tonen dat de levensmiddelen die u levert virusvrij zijn.
Meer nieuws
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...