16 april 2020

COVID-19 en voedselveiligheid

De Europese Commissie heeft een document gepubliceerd waarin diverse vragen worden beantwoord over COVID-19 en voedselveiligheid.

bananen

Er wordt onder andere ingegaan op het risico op besmetting met COVID-19 door middel van voeding en via verpakkingen van levensmiddelen. Er staat bijvoorbeeld ook in wat u kunt doen als uw afnemers vragen om een certificaat om aan te tonen dat de levensmiddelen die u levert virusvrij zijn.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7224

Inloggen