COVID-19 en voedselveiligheid
De Europese Commissie heeft een document gepubliceerd waarin diverse vragen worden beantwoord over COVID-19 en voedselveiligheid.

Er wordt onder andere ingegaan op het risico op besmetting met COVID-19 door middel van voeding en via verpakkingen van levensmiddelen. Er staat bijvoorbeeld ook in wat u kunt doen als uw afnemers vragen om een certificaat om aan te tonen dat de levensmiddelen die u levert virusvrij zijn.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...