19 augustus 2021

EFSA publiceert nieuwe leidraden over nanomaterialen in de voedselketen

De EFSA heeft twee documenten gepubliceerd over nanomaterialen in de voedselketen. Een bevat de technische vereisten om de aanwezigheid van kleine deeltjes in levensmiddelen aan te tonen en de ander gaat in op de risicobeoordeling van nanomaterialen in de voedselketen.

leidraad-nanomaterialen-levensmiddelen

Nanodeeltjes in voeding

Nanodeeltjes zijn zeer kleine deeltjes, die van nature in levensmiddelen kunnen zitten of ze kunnen er bewust aan worden toegevoegd.  Als een ingrediënt in de vorm van technisch vervaardigd nanomateriaal bewust wordt toegevoegd aan levensmiddelen, dan moet dit worden vermeld in de ingrediëntendeclaratie. Achter het ingrediënt moet dan het woord “(nano)” vermeld worden.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8280

Inloggen