EFSA publiceert richtsnoeren over novel foods en traditionele voedingsmiddelen
De EFSA heeft twee richtsnoeren gepubliceerd over novel foods (nieuwe voedingsmiddelen) en traditionele voedingsmiddelen uit derde landen.
De documenten moeten risicomanagers helpen bij het beslissen of levensmiddelen wel of niet op de markt gebracht mogen worden in Europa. EFSA heeft de richtsnoeren ontwikkeld naar aanleiding van de publicatie van de nieuwe novel food verordening: Verordening (EU) 2015/2283 van het Europees Parlement en de Raad van 25 november 2015 betreffende nieuwe voedingsmiddelen. Deze verordening is van toepassing met ingang van januari 2018 en introduceert een gecentraliseerde beoordelings- en goedkeuringsprocedure.
Meer nieuws
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...