16 november 2016

EFSA publiceert richtsnoeren over novel foods en traditionele voedingsmiddelen

De EFSA heeft twee richtsnoeren gepubliceerd over novel foods (nieuwe voedingsmiddelen) en traditionele voedingsmiddelen uit derde landen.

De documenten moeten risicomanagers helpen bij het beslissen of levensmiddelen wel of niet op de markt gebracht mogen worden in Europa. EFSA heeft de richtsnoeren ontwikkeld naar aanleiding van de publicatie van de nieuwe novel food verordening: Verordening (EU) 2015/2283 van het Europees Parlement en de Raad van 25 november 2015 betreffende nieuwe voedingsmiddelen. Deze verordening is van toepassing met ingang van januari 2018 en introduceert een gecentraliseerde beoordelings- en goedkeuringsprocedure.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
5563

Inloggen