10 mei 2017

EFSA verwerpt Ramazzini studie over kanker en sucralose

De EFSA heeft opnieuw een studie van het Italiaanse Ramazzini Instituut verworpen. Deze keer werd in de studie een link gelegd tussen het levensmiddelenadditief sucralose (E 955)  en kanker. Sucralose is als levensmiddelenadditief goedgekeurd in de EU, overeenkomstig bijlage II van Verordening (EG) nr. 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven. Eerder onderzocht het Italiaanse Instituut de relatie tussen kanker en aspartaam. Ook deze studies zijn door de EFSA verworpen.

 

 

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5536

Inloggen