24 februari 2021

Einde aan misleidend gebruik van de term 'natuurlijk' op levensmiddelen?

In de EU wetgeving ontbreekt een wettelijke definitie van de term 'natuurlijk'  voor levensmiddelen. Claims als '100% natuurlijk' of 'uitsluitend natuurlijke ingrediënten' worden dan ook veelvuldig gebruikt door fabrikanten.

misleidingnatuurlijk

In de praktijk blijken de producten qua samenstelling vaak helemaal niet zo natuurlijk te zijn. Als het aan een aantal Europarlementsleden ligt gaat hier in de toekomst verandering in komen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

7843

Inloggen