Erucazuur in voeding mogelijk gevaar voor de gezondheid van kinderen
Er is meer onderzoek nodig naar mogelijke gezondheidsrisico's bij kinderen die vaak worden blootgesteld aan erucazuur. Erucazuur vormt voor de meeste consumenten bij een gemiddelde blootstelling geen veiligheidsrisico. Op de langere termijn zou het echter een gezondheidsrisico kunnen vormen voor kleine kinderen, die grote hoeveelheden levensmiddelen consumeren met daarin het van nature voorkomende contaminant erucazuur.
Meer nieuws
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...