10 november 2016

Erucazuur in voeding mogelijk gevaar voor de gezondheid van kinderen

Er is meer onderzoek nodig naar mogelijke gezondheidsrisico's bij kinderen die vaak worden blootgesteld aan erucazuur. Erucazuur vormt voor de meeste consumenten bij een gemiddelde blootstelling geen veiligheidsrisico. Op de langere termijn zou het echter een gezondheidsrisico kunnen vormen voor kleine kinderen, die grote hoeveelheden levensmiddelen consumeren met daarin het van nature voorkomende contaminant erucazuur.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5567

Inloggen