Erucazuur in voeding mogelijk gevaar voor de gezondheid van kinderen
Er is meer onderzoek nodig naar mogelijke gezondheidsrisico's bij kinderen die vaak worden blootgesteld aan erucazuur. Erucazuur vormt voor de meeste consumenten bij een gemiddelde blootstelling geen veiligheidsrisico. Op de langere termijn zou het echter een gezondheidsrisico kunnen vormen voor kleine kinderen, die grote hoeveelheden levensmiddelen consumeren met daarin het van nature voorkomende contaminant erucazuur.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...