16 mei 2022

Etikettering niet- en licht-alcoholische ‘gedistilleerde dranken’

De laatste jaren verschijnen er steeds vaker varianten van ‘gedistilleerde dranken’ op de markt waar geen of weinig alcohol in zit. Denk aan ‘gin’ zonder alcohol of een alternatief voor wodka met een zeer laag alcoholpercentage.

richtsnoeren-alcoholvrij-gedistilleerd

Voor producenten kan het een uitdaging zijn om dit soort dranken juist te etiketteren en te beschrijven. De wetgeving voor deze categorie is namelijk niet duidelijk en om de reputatie van gedistilleerde dranken te beschermen mogen de wettelijke benamingen die hiervoor zijn vastgesteld niet zomaar gebruikt worden.

De Europese brancheorganisatie voor gedistilleerde dranken spiritsEUROPE heeft daarom richtsnoeren opgesteld om producenten hierbij te helpen. De richtsnoeren hebben betrekking op varianten van gedistilleerde dranken die geen of weinig alcohol bevatten (alcoholvolumegehalte ≤ 1,2 %).

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8754

Inloggen