16 mei 2022

Etikettering niet- en licht-alcoholische ‘gedistilleerde dranken’

De laatste jaren verschijnen er steeds vaker varianten van ‘gedistilleerde dranken’ op de markt waar geen of weinig alcohol in zit. Denk aan ‘gin’ zonder alcohol of een alternatief voor wodka met een zeer laag alcoholpercentage.

richtsnoeren-alcoholvrij-gedistilleerd

Voor producenten kan het een uitdaging zijn om dit soort dranken juist te etiketteren en te beschrijven. De wetgeving voor deze categorie is namelijk niet duidelijk en om de reputatie van gedistilleerde dranken te beschermen mogen de wettelijke benamingen die hiervoor zijn vastgesteld niet zomaar gebruikt worden.

De Europese brancheorganisatie voor gedistilleerde dranken spiritsEUROPE heeft daarom richtsnoeren opgesteld om producenten hierbij te helpen. De richtsnoeren hebben betrekking op varianten van gedistilleerde dranken die geen of weinig alcohol bevatten (alcoholvolumegehalte ≤ 1,2 %).

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

nanomaterials
10 juni 2022

Europese Commissie herziet definitie nanomateriaal

De Europese Commissie heeft een nieuwe aanbeveling gepubliceerd waarin de definitie van nanomateriaal wordt verduidelijkt. Het wordt...

allergenen-wetgeving-onverpakte-levensmiddelen
25 mei 2022

Informatie over allergenen in onverpakte levensmiddelen moet beter

De verplichte informatie over de aanwezigheid van allergenen wordt door veel retailers, ambachtelijke bedrijven en horeca niet juist...

voedingssupplement-gezondheidsclaim-bloeddruk
12 mei 2022

Gezondheidsclaim over bloeddrukverlagend voedingssupplement afgewezen

Een gezondheidsclaim over Symbiosal®, een voedingssupplement dat voor 97% bestaat uit zeezout en voor 3% uit...

8754

Inloggen