10 maart 2021

EU en VS schorsen wederzijdse importtarieven

De Europese Unie en de VS hebben overeenstemming bereikt over het schorsen van alle wederzijdse importtarieven gedurende de komende vier maanden. Deze importtarieven waren opgelegd als gevolg van het langdurige Airbus en Boeing handelsconflict.

euenvsschorsenwederzijdseimporttarieven

De handelsrelatie tussen de VS en de EU raakten ernstig verstoord toen de VS in 2019 importheffingen oplegde voor onder andere kaas, whisky en varkensvlees uit de EU.  In 2020 besloot de EU soortgelijke tegenmaatregelen in te voeren.

Volgens de Eurocommissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, is dit een belangrijke stap voorwaarts richting herstel van de handelsrelatie tussen beide partijen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7861

Inloggen