EU goedkeuring voor novel food ingrediënt 2’-fucosyllactose
De Europese Commissie heeft een vergunning verleend voor het in de handel brengen van 2’-fucosyllactose dat is geproduceerd met behulp van Escherichia coli stam BL21, als nieuw voedselingrediënt voor zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding.
Voordat een nieuw voedselingrediënt op de Europese markt kan worden gebracht, moet er een toelatingsprocedure doorlopen worden, zoals bepaald bij Verordening (EG) nr. 258/97.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...