EU goedkeuring voor novel food ingrediënt 2’-fucosyllactose
De Europese Commissie heeft een vergunning verleend voor het in de handel brengen van 2’-fucosyllactose dat is geproduceerd met behulp van Escherichia coli stam BL21, als nieuw voedselingrediënt voor zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding.
Voordat een nieuw voedselingrediënt op de Europese markt kan worden gebracht, moet er een toelatingsprocedure doorlopen worden, zoals bepaald bij Verordening (EG) nr. 258/97.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...