13 oktober 2016

EU keurt sucralose goed als smaakversterker in kauwgom

De EU heeft het gebruik van sucralose (E 955) goedgekeurd als smaakversterker in kauwgom met toegevoegde suikers of polyolen.

Het gebruik van sucralose in kauwgom met toegevoegde suikers of polyolen zorgt voor een betere smaakintensiteit van de kauwgom en zorgt ervoor dat die intensiteit tijdens het kauwen langer behouden blijft, dan bij andere formuleringen van een of meer levensmiddelenadditieven.

De goedkeuring is vastgesteld bij Verordening (EU) 2016/1776 van 6 oktober jl. Er wordt een vermelding voor E 955 opgenomen in levensmiddelencategorie 5.3 Kauwgom in deel E van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 1333/2008, waarin de EU-lijst van voor gebruik in levensmiddelen toegestane additieven is opgenomen. 

De maximumconcentratie van E 955 als smaakversterker in kauwgom is vastgesteld op 1.200 mg/kg. Bij deze maximumconcentratie is er sprake van een beperkte verhoogde blootstelling van de consument die geen veiligheidsrisico oplevert.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
5586

Inloggen