27 november 2017

EU stelt wetgeving vast om acrylamidegehalte in levensmiddelen te verlagen

Vorige week heeft de EU een nieuwe verordening gepubliceerd met daarin maatregelen om de blootstelling van consumenten aan acrylamide in levensmiddelen te verminderen.

acrylamide

Acrylamide is een verontreiniging, die ontstaat wanneer van de van nature in levensmiddelen aanwezige bestanddelen asparagine en suikers worden verhit tot temperaturen boven de  120 °C en die bij een laag vochtgehalte worden bereid. Acrylamide komt bijvoorbeeld voor in frites, chips, brood, koekjes en koffie.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
3590

Inloggen