EU stelt wetgeving vast om acrylamidegehalte in levensmiddelen te verlagen
Vorige week heeft de EU een nieuwe verordening gepubliceerd met daarin maatregelen om de blootstelling van consumenten aan acrylamide in levensmiddelen te verminderen.
Acrylamide is een verontreiniging, die ontstaat wanneer van de van nature in levensmiddelen aanwezige bestanddelen asparagine en suikers worden verhit tot temperaturen boven de 120 °C en die bij een laag vochtgehalte worden bereid. Acrylamide komt bijvoorbeeld voor in frites, chips, brood, koekjes en koffie.
Meer nieuws
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...