EU stelt wetgeving vast om acrylamidegehalte in levensmiddelen te verlagen
Vorige week heeft de EU een nieuwe verordening gepubliceerd met daarin maatregelen om de blootstelling van consumenten aan acrylamide in levensmiddelen te verminderen.

Acrylamide is een verontreiniging, die ontstaat wanneer van de van nature in levensmiddelen aanwezige bestanddelen asparagine en suikers worden verhit tot temperaturen boven de 120 °C en die bij een laag vochtgehalte worden bereid. Acrylamide komt bijvoorbeeld voor in frites, chips, brood, koekjes en koffie.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...