EU verlaagt maximumgehalte aan erucazuur voor plantaardige oliën
Vanaf 28 november aanstaande geldt er een nieuwe lagere limiet voor erucazuur in plantaardige oliën. De EU heeft een wijziging gepubliceerd van de wetgeving voor contaminanten.

In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld, waaronder maximumgehalten aan erucazuur in bepaalde levensmiddelen.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...