18 november 2019

EU verlaagt maximumgehalte aan erucazuur voor plantaardige oliën

Vanaf 28 november aanstaande geldt er een nieuwe lagere limiet voor erucazuur in plantaardige oliën. De EU heeft een wijziging gepubliceerd van de wetgeving voor contaminanten.

erucazuur

In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld, waaronder maximumgehalten aan erucazuur in bepaalde levensmiddelen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
6953

Inloggen