EU wetgeving staat carob jam toe
Naar aanleiding van een vraag over de status van carob in de context van Richtlijn 2001/113/EG inzake voor menselijke voeding bestemde vruchtenjam of -confituur, -gelei en -marmelade, alsmede kastanjepasta, heeft de Europese Commissie bevestigd dat vruchten van de johannesbroodboom verwerkt mogen worden in jam of marmelade.

Carob is afkomstig van de johannesbroodboom, die hoofdzakelijk voorkomt in het Middellands Zeegebied. De vruchten van de boom kunnen worden verwerkt tot jam of marmelade.
Onduidelijk was of dit volgens de EU-wetgeving ook mag. Onder Bijlage III van Richtlijn 2001/113/EG wordt namelijk niet specifiek naar carob verwezen in de definitie van vruchten.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...