EU wetgeving staat carob jam toe
Naar aanleiding van een vraag over de status van carob in de context van Richtlijn 2001/113/EG inzake voor menselijke voeding bestemde vruchtenjam of -confituur, -gelei en -marmelade, alsmede kastanjepasta, heeft de Europese Commissie bevestigd dat vruchten van de johannesbroodboom verwerkt mogen worden in jam of marmelade.
Carob is afkomstig van de johannesbroodboom, die hoofdzakelijk voorkomt in het Middellands Zeegebied. De vruchten van de boom kunnen worden verwerkt tot jam of marmelade.
Onduidelijk was of dit volgens de EU-wetgeving ook mag. Onder Bijlage III van Richtlijn 2001/113/EG wordt namelijk niet specifiek naar carob verwezen in de definitie van vruchten.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...