29 november 2018

Europees Parlement en de Raad zijn het eens over nieuwe wetgeving gedistilleerde dranken

Het Europees Parlement en de Raad hebben, na bijna twee jaar onderhandelen, politieke overeenstemming bereikt over nieuwe regels voor de productie en etikettering van gedistilleerde dranken. Ook de regels betreffende de registratie en bescherming van gedistilleerde dranken als geografische aanduidingen worden aangepast.

wetgevinggedistilleerdedranken

Op dit moment zijn al deze zaken geregeld in Verordening (EG) nr. 110/2008 betreffende de definitie, de aanduiding, de presentatie, de etikettering en de bescherming van geografische aanduidingen van gedistilleerde dranken. Op 1 december 2016 werd er een voorstel aangenomen om de wetgeving in lijn te brengen met het Verdrag van Lissabon. Tegelijkertijd heeft de Commissie toen een aantal wijzigingen voorgesteld. Op 27 november jl. zijn de Raad en het Europees Parlement het eindelijk eens geworden over de wetswijzigingen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
6408

Inloggen