08 maart 2021

Extra hygiënevoorschriften voor het omgaan met allergenen

Hoewel een relatief klein deel van de bevolking te kampen heeft met voedselallergieën, kunnen de gevolgen van een allergische reactie zeer ernstig en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Hoe exploitanten van levensmiddelenbedrijven omgaan met voedselallergenen is daarom van groot belang.

extrahygienevoorschriftenallergenen

Reden voor de Europese Commissie om extra hygiënevoorschriften in te voeren om de aanwezigheid van stoffen die allergieën of intoleranties veroorzaken te voorkomen of te beperken.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
7860

Inloggen