09 maart 2021

Extra hygiënevoorschriften voor het omgaan met allergenen

Hoewel een relatief klein deel van de bevolking te kampen heeft met voedselallergieën, kunnen de gevolgen van een allergische reactie zeer ernstig en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Hoe exploitanten van levensmiddelenbedrijven omgaan met voedselallergenen is daarom van groot belang.

extrahygienevoorschriftenallergenen

Reden voor de Europese Commissie om extra hygiënevoorschriften in te voeren om de aanwezigheid van stoffen die allergieën of intoleranties veroorzaken te voorkomen of te beperken.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7860

Inloggen