Extra hygiënevoorschriften voor het omgaan met allergenen
Hoewel een relatief klein deel van de bevolking te kampen heeft met voedselallergieën, kunnen de gevolgen van een allergische reactie zeer ernstig en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Hoe exploitanten van levensmiddelenbedrijven omgaan met voedselallergenen is daarom van groot belang.
Reden voor de Europese Commissie om extra hygiënevoorschriften in te voeren om de aanwezigheid van stoffen die allergieën of intoleranties veroorzaken te voorkomen of te beperken.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...