06 september 2017

Fipronilbesmetting blijkt een probleem in de hele EU en ook daarbuiten

Het fipronilschandaal blijkt niet alleen Nederland en België te treffen. Inmiddels zijn in 45 landen besmette eieren of eierproducten aangetroffen.

In de EU zijn in 26 van de 28 lidstaten sporen van het insecticide aangetroffen. Alleen uit Litouwen en Kroatië is tot nu toe nog geen melding binnengekomen. Ook in landen buiten de EU, zoals de VS, Rusland, Zuid-Afrika, de Nederlandse Antillen, Turkije, Irak, Noorwegen, Israël en Canada, is de stof aangetroffen.  

De EU neemt het probleem zeer hoog op. De Europese Commissie volgt de situatie op de voet en houdt nauwlettend in de gaten of de nationale autoriteiten op adequate wijze optreden.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
2008

Inloggen