Gezondheidsrisico van residuen van bestrijdingsmiddelen in levensmiddelen laag
Zevenennegentig procent van de in 2014 geanalyseerde monsters was vrij van residuen van bestrijdingsmiddelen of de aanwezige residuen lagen binnen de wettelijk toegestane normen. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd rapport van de EFSA over residuen van bestrijdingsmiddelen in levensmiddelen in 2014 in de EU, IJsland en Noorwegen.
Voor residuen van bestrijdingsmiddelen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong gelden wettelijk vastgestelde maximumgehalten, die zijn vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 396/2005.
Meer nieuws
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...