29 juni 2022
Haverlecithine toegelaten als emulgator in chocolade
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten.
Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver. Aangezien de samenstelling significant verschilt van lecithine (E 322) is besloten een nieuw E-nummer (E 322a) toe te kennen.
Meer nieuws
04 maart 2024
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
19 februari 2024
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...19 december 2023
Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...