29 juni 2022

Haverlecithine toegelaten als emulgator in chocolade

Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten.

emulgator-haverlecithine-chocolade

Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver. Aangezien de samenstelling significant verschilt van lecithine (E 322) is besloten een nieuw E-nummer (E 322a) toe te kennen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...

Inloggen