25 juni 2017

Jam met minder suiker mag jam blijven heten

Vanaf 1 juli is het in Nederland toegestaan om jam op de markt te brengen met minder suiker, zonder dat dit gevolgen heeft voor de benaming jam. Het Warenwetbesluit Verduurzaamde vruchtenproducten 2002 is aangepast. Nederland diende oorspronkelijk een wetsvoorstel in om het minimumgehalte aan oplosbare droge stof in jam te verlagen naar 50%. Een dergelijke verlaging is technologisch mogelijk en vanuit voedingskundig oogpunt wenselijk, aldus de Nederlandse regering.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
strengere-etikettering-vruchtensap-honing-jam
 
19 december 2023

Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam

Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...

5591

Inloggen