Jam met minder suiker mag jam blijven heten
Vanaf 1 juli is het in Nederland toegestaan om jam op de markt te brengen met minder suiker, zonder dat dit gevolgen heeft voor de benaming jam. Het Warenwetbesluit Verduurzaamde vruchtenproducten 2002 is aangepast. Nederland diende oorspronkelijk een wetsvoorstel in om het minimumgehalte aan oplosbare droge stof in jam te verlagen naar 50%. Een dergelijke verlaging is technologisch mogelijk en vanuit voedingskundig oogpunt wenselijk, aldus de Nederlandse regering.
Meer nieuws
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...