30 november 2016

Meest misleidende product 2016 bekendgemaakt door foodwatch

Voedselwaakhond foodwatch heeft de winnaar bekendgemaakt van de "Gouden Windei"-verkiezing. Healthy People Blauwe bosbes en framboos is uitgeroepen tot het meest misleidende product 2016 en wint daarmee het Gouden Windei. 

Dit sapje bestaat vooral uit goedkoop appel- en druivensap en bevat slechts 12% bosbes en 1% framboos, terwijl deze twee vruchten juist prominent op de verpakking staan. Daarnaast is het ook helemaal niet zo "Healthy". Het sap bevat zelfs meer suikers dan Coca-Cola. 

De tweede prijs is voor Red Bull. En op de derde plaats is geëindigd Optimel Griekse style drinkyoghurt met honing walnootsmaak. Dit product bevat geen Griekse yoghurt, geen honing en geen walnoot. 

In totaal hebben er dit jaar 24.000 mensen mee gedaan aan de verkiezing. De uitslag werd bekendgemaakt bij het televisieprogramma Radar. De voedselwaakhond is blij met alle media-aandacht voor de verkiezing en wijst er op hoe ontoereikend de wetgeving tegen misleiding is.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5580

Inloggen