29 november 2016

Meest misleidende product 2016 bekendgemaakt door foodwatch

Voedselwaakhond foodwatch heeft de winnaar bekendgemaakt van de "Gouden Windei"-verkiezing. Healthy People Blauwe bosbes en framboos is uitgeroepen tot het meest misleidende product 2016 en wint daarmee het Gouden Windei. 

Dit sapje bestaat vooral uit goedkoop appel- en druivensap en bevat slechts 12% bosbes en 1% framboos, terwijl deze twee vruchten juist prominent op de verpakking staan. Daarnaast is het ook helemaal niet zo "Healthy". Het sap bevat zelfs meer suikers dan Coca-Cola. 

De tweede prijs is voor Red Bull. En op de derde plaats is geëindigd Optimel Griekse style drinkyoghurt met honing walnootsmaak. Dit product bevat geen Griekse yoghurt, geen honing en geen walnoot. 

In totaal hebben er dit jaar 24.000 mensen mee gedaan aan de verkiezing. De uitslag werd bekendgemaakt bij het televisieprogramma Radar. De voedselwaakhond is blij met alle media-aandacht voor de verkiezing en wijst er op hoe ontoereikend de wetgeving tegen misleiding is.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
5580

Inloggen