31 augustus 2020

Nationale wetgeving voor peuterdrank en peutermelk op komst

Naar verwachting zal eind dit jaar nieuwe nationale wetgeving voor peuterdrank en peutermelk worden gepubliceerd. Fabrikanten zullen de samenstelling en de etikettering van de huidige producten moeten aanpassen wanneer het nieuwe Warenwetbesluit in werking treedt.

nationale-wetgeving-voor-peuterdrank-en-peutermelk-op-komst

Sinds de EU-wetgeving betreffende voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen (Richtlijn 2009/39/EG) is ingetrokken vallen peuterdrank en peutermelk onder de algemene levensmiddelenwetgeving. In de Nederlandse wetgeving is in het Warenwetbesluit Toevoeging Microvoedingsstoffen voor algemene levensmiddelen een beperking opgenomen op toevoeging van bepaalde vitaminen en mineralen. Door deze beperking is het in Nederland officieel sinds 2016 niet meer toegestaan peutermelk en peuterdrank te verkopen.

Op verzoek van de overheid wordt hier echter niet op gehandhaafd door de NVWA. Voorwaarde is wel dat de producten voldoen aan de oude regels voor producten voor bijzondere voeding.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7486

Inloggen