Nieuw conserveermiddel toegelaten in dranken
Er is een nieuw conserveermiddel toegelaten voor toepassing in bepaalde gearomatiseerde dranken, vloeibaar (vruchten- en kruiden)theeconcentraat en alcoholvrij bier en moutdranken.
Het gaat om glycolipiden. Deze worden in een gistingsproces geproduceerd door de schimmel Dacryopinax spathularia. Het betreft een nieuw additief en heeft het E-nummer E 246 gekregen.
Meer nieuws
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...