20 september 2021

Nieuw interpretatiedocument NVWA inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een nieuwe versie van het ‘Interpretatiedocument NVWA m.b.t. Verordening (EG) nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen', oftewel infoblad 85, gepubliceerd.  De vorige versie was van juni 2019.

informatieblad-microbiologische-criteria

Toelichting Verordening (EG) nr. 2073/2005

Het doel van dit infoblad is het toelichten van een aantal teksten uit Verordening (EG) nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen. De verordening biedt op sommige punten ruimte voor interpretatie. Dit is een belangrijke verordening voor allerlei soorten levensmiddelenbedrijven en geldt voor verschillende stadia van de levensmiddelenproductie.

Verduidelijking bestaande interpretaties

In de nieuwe versie zijn vooral bestaande interpretaties verduidelijk. Meer inhoudelijke wijzigingen volgen nog, maar daarvoor zal eerst een consultatieronde worden gehouden. Daarbij zal met name rekening worden gehouden met de publicatie van versie 4 van het ‘Technical Guidance document on challenge tests and durability studies for assessing shelf-life of ready-to-eat foods related to Listeria monocytogenes’. Lees hier meer over de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8275

Inloggen