19 september 2021

Nieuw interpretatiedocument NVWA inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een nieuwe versie van het ‘Interpretatiedocument NVWA m.b.t. Verordening (EG) nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen', oftewel infoblad 85, gepubliceerd.  De vorige versie was van juni 2019.

informatieblad-microbiologische-criteria

Toelichting Verordening (EG) nr. 2073/2005

Het doel van dit infoblad is het toelichten van een aantal teksten uit Verordening (EG) nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen. De verordening biedt op sommige punten ruimte voor interpretatie. Dit is een belangrijke verordening voor allerlei soorten levensmiddelenbedrijven en geldt voor verschillende stadia van de levensmiddelenproductie.

Verduidelijking bestaande interpretaties

In de nieuwe versie zijn vooral bestaande interpretaties verduidelijk. Meer inhoudelijke wijzigingen volgen nog, maar daarvoor zal eerst een consultatieronde worden gehouden. Daarbij zal met name rekening worden gehouden met de publicatie van versie 4 van het ‘Technical Guidance document on challenge tests and durability studies for assessing shelf-life of ready-to-eat foods related to Listeria monocytogenes’. Lees hier meer over de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
8275

Inloggen