Nieuwe definitie brood
Vanaf 1 oktober 2017 zal al het brood dat door de consument (vrijwel) dagelijks wordt geconsumeerd als belangrijk onderdeel van de basisvoeding moeten voldoen aan de zoutnorm. Brood moet een vochtgehalte van ten minste 20% hebben en een gehalte aan zout van ten hoogste 1,8%, berekend op de droge stof. Dit staat in een wijziging van het Warenwetbesluit Meel en brood, gepubliceerd in Staatblad 2017, nr. 328.
Meer nieuws
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam
Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...