12 september 2017

Nieuwe definitie brood

Vanaf 1 oktober 2017 zal al het brood dat door de consument (vrijwel) dagelijks wordt geconsumeerd als belangrijk onderdeel van de basisvoeding moeten voldoen aan de zoutnorm. Brood moet een vochtgehalte van ten minste 20% hebben en een gehalte aan zout van ten hoogste 1,8%, berekend op de droge stof. Dit staat in een wijziging van het Warenwetbesluit Meel en brood, gepubliceerd in Staatblad 2017, nr. 328.

turksbrood

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
2047

Inloggen