19 februari 2024
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
![ingredienten-gearomatiseerde-wijn ingredienten-gearomatiseerde-wijn](/images/bulletin/9882/ingredienten-gearomatiseerde-wijn.jpg)
In een nieuwe EU-verordening die op 15 februari 2024 is gepubliceerd, zijn aanvullende etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten vastgesteld.
Meer nieuws
![aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel](/images/bulletin/9981/aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel.jpg)
25 april 2024
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
![allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad](/images/bulletin/9976/allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad.jpg)
22 april 2024
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
![bga-mexico-tequila bga-mexico-tequila](/images/bulletin/9896/bga-mexico-tequila.png)
04 maart 2024
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...