17 oktober 2023

Nieuwe genetisch gemodificeerde maïsvariëteiten toegelaten in de EU

De Europese Commissie heeft vergunningen verleend aan drie nieuwe genetisch gemodificeerde maïsvariëteiten. Voor een andere genetisch gemodificeerde maïssoort is de vergunning verlengd. De teelt ervan is in de EU niet toegestaan.

genetisch-gemodificeerde-mais-eu

Het wordt toegestaan om levensmiddelen en diervoeders in de handel te brengen die geheel of gedeeltelijk bestaan uit of zijn geproduceerd met de onderstaande genetische gemodificeerde maissoorten:

Voorafgaand aan de toelating heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) als veilig beoordeeld. De toelatingen gelden voor een periode van tien jaar.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
9705

Inloggen