27 oktober 2016

Nieuwe regels voor elektronische certificering geïmporteerde biologische producten

De Europese Commissie heeft nieuwe regels gepubliceerd wat betreft de elektronische certificering van ingevoerde biologische producten.

De nieuwe regels dienen om de traceerbaarheid van biologische producten te verbeteren en daarbij het risico op fraude te verminderen. Vanaf oktober 2017 moeten importcertificaten worden toegevoegd aan het elektronische TRACES-systeem (TRAde Control and Expert System). Dit is het bestaande elektronische systeem in de EU voor het traceren van zendingen van levensmiddelen. 

De wijzigingen van Verordening (EG) nr. 1235/2008 (regeling voor de invoer van biologische producten uit derde landen) en Verordening (EG) nr. 889/2008 (regels inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten) worden op 19 april 2017 van toepassing. Er geldt een overgangsperiode waarin de afgifte en het viseren van het papieren controlecertificaat mogelijk blijft. Vanaf 19 oktober 2017 is alleen elektronische certificering mogelijk.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5584

Inloggen