08 september 2017

Nieuwe wetgeving voor producten bestemd voor gewichtsvermindering

Afgelopen week is er een nieuwe verordening gepubliceerd waarin de bijzondere samenstellings- en informatievoorschriften voor de dagelijkse voeding volledig vervangende producten voor gewichtsbeheersing zijn opgenomen. Dit zijn producten die speciaal worden samengesteld voor volwassenen met overgewicht of obesitas die willen afvallen.

weegschaal
 Let op: op 12 september 2017 is een rectificatie gepubliceerd waarbij de publicatie van deze verordening als nietig dient te worden beschouwd! Bijgevolg kunt u de tekst van dit artikel ook als niet gepubliceerd beschouwen. Wij houden u uiteraard op de hoogte, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
2007

Inloggen