NVWA publiceert handig hulpmiddel bij etikettering
De NVWA heeft een handig hulpmiddel voor het bedrijfsleven gepubliceerd. Het handboek ‘Etikettering van levensmiddelen’ gaat stap voor stap in op alle wettelijke voorschriften die gelden voor de etikettering van levensmiddelen.

Het handboek is geschreven door de NVWA in samenwerking met Lugt Food Law.
Overzicht wettelijke etiketteringsregels
In dit handboek vind u een overzicht van de regels uit de Europese voedselinformatie Verordening (EU) nr. 1169/2011, de Warenwet informatie levensmiddelen en specifieke etiketteringsregels die in andere wetgeving is opgenomen.
De NVWA geeft in het handboek ook een aantal handige tips. Bent u bijvoorbeeld van mening dat het etiket te klein is om alle informatie op kwijt te kunnen. Kijk dan eens kritisch naar welke informatie wettelijk verplicht is en wat vrijwillig wordt vermeld.
Eerder publiceerde de NVWA ook al het ‘Handboek additieven’.
Bron: NVWA, Handboek Etikettering van levensmiddelen
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...