Eurowet maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken op de website. Sommige cookies worden altijd geplaatst om de website goed te laten werken. Ook plaatsen wij altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Daarnaast staan er buttons op onze website, zodat u artikelen kunt delen via social media. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wilt u meer weten over cookies of het aanpassen van uw cookie-instellingen, lees dan het Eurowet cookiebeleid. 

NVWA publiceert handig hulpmiddel bij etikettering

13 februari 2020

De NVWA heeft een handig hulpmiddel voor het bedrijfsleven gepubliceerd. Het handboek ‘Etikettering van levensmiddelen’ gaat stap voor stap in op alle wettelijke voorschriften die gelden voor de etikettering van levensmiddelen.

Het handboek is geschreven door de NVWA in samenwerking met Lugt Food Law.

Overzicht wettelijke etiketteringsregels

In dit handboek vind u een overzicht van de regels uit de Europese voedselinformatie Verordening (EU) nr. 1169/2011, de Warenwet informatie levensmiddelen en specifieke etiketteringsregels die in andere wetgeving is opgenomen.

De NVWA geeft in het handboek ook een aantal handige tips. Bent u bijvoorbeeld van mening dat het etiket te klein is om alle informatie op kwijt te kunnen. Kijk dan eens kritisch naar welke informatie wettelijk verplicht is en wat vrijwillig wordt vermeld.

Eerder publiceerde de NVWA ook al het ‘Handboek additieven’.

Bron: NVWA, Handboek Etikettering van levensmiddelen

Laatste nieuws

EFSA adviseert herziening specificaties voor het additief L-ascorbylpalmitaat

EFSA adviseert herziening specificaties voor het additief L-ascorbylpalmitaat

09 juli 2020

Naar aanleiding van een herbeoordeling van het levensmiddelenadditief L-ascorbylpalmitaat (E 304 i) heeft de Europese voedsel- en warenautoriteit EFSA geadviseerd om de bestaande specificaties van het additief te wijzigen.

Aanpassing gebruik en vermelding kleurstof annato, bixine, norbixine

Aanpassing gebruik en vermelding kleurstof annato, bixine, norbixine

29 juni 2020

Naar aanleiding van het EFSA-advies over de veiligheid van de kleurstof annatto, bixine, norbixine (E 160b) worden de vermeldingen en gebruiksvoorwaarden aangepast. De kleurstof mag in verschillende levensmiddelen worden gebruikt.

Wetgeving en etikettering kunnen bijdragen aan duurzamere voedingsmiddelen

Wetgeving en etikettering kunnen bijdragen aan duurzamere voedingsmiddelen

26 juni 2020

Tussen oktober en november 2019 heeft BEUC (de Europese Consumenten Organisatie) een onderzoek uitgevoerd naar de houding van de consument ten aanzien van duurzaam voedsel. Dit onderzoek is in 11 landen uitgevoerd, waaronder Nederland.

Inloggen