13 februari 2020

NVWA publiceert handig hulpmiddel bij etikettering

De NVWA heeft een handig hulpmiddel voor het bedrijfsleven gepubliceerd. Het handboek ‘Etikettering van levensmiddelen’ gaat stap voor stap in op alle wettelijke voorschriften die gelden voor de etikettering van levensmiddelen.

handboek

Het handboek is geschreven door de NVWA in samenwerking met Lugt Food Law.

Overzicht wettelijke etiketteringsregels

In dit handboek vind u een overzicht van de regels uit de Europese voedselinformatie Verordening (EU) nr. 1169/2011, de Warenwet informatie levensmiddelen en specifieke etiketteringsregels die in andere wetgeving is opgenomen.

De NVWA geeft in het handboek ook een aantal handige tips. Bent u bijvoorbeeld van mening dat het etiket te klein is om alle informatie op kwijt te kunnen. Kijk dan eens kritisch naar welke informatie wettelijk verplicht is en wat vrijwillig wordt vermeld.

Eerder publiceerde de NVWA ook al het ‘Handboek additieven’.

Bron: NVWA, Handboek Etikettering van levensmiddelen

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7129

Inloggen