Skip to main content
13 februari 2020

NVWA publiceert handig hulpmiddel bij etikettering

De NVWA heeft een handig hulpmiddel voor het bedrijfsleven gepubliceerd. Het handboek ‘Etikettering van levensmiddelen’ gaat stap voor stap in op alle wettelijke voorschriften die gelden voor de etikettering van levensmiddelen.

Het handboek is geschreven door de NVWA in samenwerking met Lugt Food Law.

Overzicht wettelijke etiketteringsregels

In dit handboek vind u een overzicht van de regels uit de Europese voedselinformatie Verordening (EU) nr. 1169/2011, de Warenwet informatie levensmiddelen en specifieke etiketteringsregels die in andere wetgeving is opgenomen.

De NVWA geeft in het handboek ook een aantal handige tips. Bent u bijvoorbeeld van mening dat het etiket te klein is om alle informatie op kwijt te kunnen. Kijk dan eens kritisch naar welke informatie wettelijk verplicht is en wat vrijwillig wordt vermeld.

Eerder publiceerde de NVWA ook al het ‘Handboek additieven’.

Bron: NVWA, Handboek Etikettering van levensmiddelen