20 mei 2021

Toevoeging van zeewier om biologische dranken te verrijken met calcium niet toegestaan

Het EU Hof van Justitie heeft een uitspraak gedaan over het gebruik van zeewier om biologische levensmiddelen, zoals biologische rijst- en sojadranken, te verrijken met calcium.

verrijking-soja-rijst-drank-calcium

Het betreffende arrest heeft betrekking op Verordening (EG) nr. 889/2008 tot vaststelling van bepalingen ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 834/2007 inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten, wat de biologische productie, de etikettering en de controle betreft. Op verzoek van het Duitse "Bundesverwaltungsgericht" heeft een Hof van Justitie een interpretatie gegeven van de wetgeving voor biologische producten.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
8022

Inloggen