21 mei 2021

Toevoeging van zeewier om biologische dranken te verrijken met calcium niet toegestaan

Het EU Hof van Justitie heeft een uitspraak gedaan over het gebruik van zeewier om biologische levensmiddelen, zoals biologische rijst- en sojadranken, te verrijken met calcium.

verrijking-soja-rijst-drank-calcium

Het betreffende arrest heeft betrekking op Verordening (EG) nr. 889/2008 tot vaststelling van bepalingen ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 834/2007 inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten, wat de biologische productie, de etikettering en de controle betreft. Op verzoek van het Duitse "Bundesverwaltungsgericht" heeft een Hof van Justitie een interpretatie gegeven van de wetgeving voor biologische producten.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8022

Inloggen