13 februari 2022

Uitbreiding van het gebruik van uv-behandelde bakkersgist

Uv-behandelde bakkersgist, dat sinds 2014 is goedgekeurd als nieuw voedselingrediënt, mag voortaan in diverse aanvullende levensmiddelen worden gebruikt. Het betreft met name levensmiddelen die bestemd zijn voor de algemene bevolking, zoals soepen, salades en diverse zuivelproducten. Daarnaast wordt het gebruik toegestaan in levensmiddelen die bestemd zijn voor zuigelingen en peuters.

gist

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
strengere-etikettering-vruchtensap-honing-jam
 
19 december 2023

Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam

Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...

8597

Inloggen