Uitbreiding van het gebruik van uv-behandelde bakkersgist
Uv-behandelde bakkersgist, dat sinds 2014 is goedgekeurd als nieuw voedselingrediënt, mag voortaan in diverse aanvullende levensmiddelen worden gebruikt. Het betreft met name levensmiddelen die bestemd zijn voor de algemene bevolking, zoals soepen, salades en diverse zuivelproducten. Daarnaast wordt het gebruik toegestaan in levensmiddelen die bestemd zijn voor zuigelingen en peuters.

Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...