05 april 2018

Uitvoeringsverordening met procedure om status nieuw voedingsmiddel vast te stellen

Op 19 maart jl. heeft de Europese Commissie een uitvoeringsverordening gepubliceerd met daarin de procedurele stappen van de ‘raadplegingsprocedure’ om de novel food status van voedingsmiddelen vast te stellen.

statusnovelfood

In de novel food verordening, Verordening (EU) 2015/2283, is bepaald dat exploitanten van levensmiddelenbedrijven, die een levensmiddel in de Europese Unie in de handel willen brengen, moeten controleren of het betreffende levensmiddel een nieuw voedingsmiddel is. Bij twijfel over de status van het levensmiddel, moet de lidstaat geraadpleegd worden waar men het nieuwe levensmiddel voor het eerst in de handel zou willen brengen.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5959

Inloggen