18 augustus 2020

Veiligheid glycoalkaloïden in aardappelen en aardappelproducten

De EFSA heeft onderzoek gedaan naar de risico’s van glycoalkaloïden in levensmiddelen en diervoeders. Er is met name gekeken naar aardappelen en producten afkomstig van aardappelen.

veiligheid-glycoalkaloiden-in-aardappelen-en-aardappelproducten

Glycoalkaloïden zijn giftige stoffen die van nature voorkomen in planten van de Solanaceae familie, zoals aardappelen, tomaten en aubergines.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7466

Inloggen