Veiligheid glycoalkaloïden in aardappelen en aardappelproducten
De EFSA heeft onderzoek gedaan naar de risico’s van glycoalkaloïden in levensmiddelen en diervoeders. Er is met name gekeken naar aardappelen en producten afkomstig van aardappelen.
Glycoalkaloïden zijn giftige stoffen die van nature voorkomen in planten van de Solanaceae familie, zoals aardappelen, tomaten en aubergines.
Meer nieuws
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...
Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten.
...