04 februari 2021

Vermelding ingrediënten en voedingswaarde op alcoholhoudende dranken

De Europese Commissie heeft een voorstel aangekondigd waarin de huidige etiketteringsregels voor alcoholhoudende dranken worden aangescherpt.

ingredienten-alcoholhoudende-dranken

Vermindering alcoholconsumptie

Op 3 februari 2021 heeft de Europese Commissie het ‘Europe’s Beating Cancer Plan’ aangenomen. Een van de doelstellingen is verlaging van de alcoholconsumptie. De Europese Commissie wil dit op meerdere manieren bereiken.

Aanpassing etiketteringsregels

De Europese Commissie is van plan de etikettering van alcoholische dranken gelijk te trekken met die van andere voorverpakte levensmiddelen. Dit betekent dat de vermelding van ingrediënten op het etiket van alcoholische dranken verplicht zal worden. Hetzelfde geldt voor vermelding van de voedingswaarde.

Verder wil de Europese Commissie dat er eind 2023 ook gezondheidswaarschuwingen op alcoholische dranken komen.

Het voorstel tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1169/2011 inzake voedselinformatie zal waarschijnlijk eind 2022 worden aangenomen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8270

Inloggen