06 juli 2021

Wettelijke benaming blends

Door een tegenstrijdigheid in de onlangs van toepassing geworden wetgeving inzake de productie en etikettering van gedistilleerde dranken, was het officieel niet mogelijk om de juiste wettelijke benaming te gebruiken voor bepaalde blends.

benaming-blends

Om dit recht te zetten is een wijzigingsverordening gepubliceerd waarin de specifieke etiketteringsvoorschriften voor blends worden verduidelijkt. 

Blends zijn twee of meer gedistilleerde dranken van dezelfde categorie die worden samengevoegd waarbij er slechts nuanceverschillen qua samenstelling zijn. De verkregen gedistilleerde drank behoort tot dezelfde categorie gedistilleerde dranken als de oorspronkelijke gedistilleerde dranken vóór de blending. Een voorbeeld hiervan is een mix van twee of meer whisky’s.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8129

Inloggen