05 april 2018

Aanvullende wetgeving inzake residu limieten voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong

De Europese Commissie heeft een verordening gepubliceerd waarbij de maximumwaarde voor residuen van medicijnen wordt vastgesteld bij de controle van levensmiddelen afkomstig van dieren die zijn behandeld met medicijnen die niet specifiek zijn toegelaten voor de bestemde diersoort.

mrl-levensmiddelen-dierlijke-oorsprong

Bij artikel 11 van Richtlijn 2001/82/EG zijn regels vastgesteld voor de behandeling van voedselproducerende dieren die zijn getroffen door een aandoening waarvoor er in de desbetreffende lidstaat geen toegelaten geneesmiddelen voor dierkundig gebruik bestaan. Dergelijke dieren mogen alleen worden behandeld met geneesmiddelen die farmacologisch werkzame stoffen bevatten indien die stoffen zijn vermeld in tabel 1 van de bijlage bij Verordening (EU) nr. 37/2010.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
5971

Inloggen