05 december 2016

Bijwerking wetgeving analysemethoden voor olijfoliën en oliën uit afvallen van olijven

Verordening (EEG) nr. 2658/91 inzake de kenmerken van olijfoliën en oliën uit afvallen van olijven en de desbetreffende analysemethoden is recent aangepast bij Gedelegeerde Verordening (EU) 2016/2095.

In Verordening (EEG) nr. 2658/91 zijn de fysisch-chemische en organoleptische kenmerken van olijfolie en van olie uit perskoeken van olijven vastgesteld, ook staan er methoden in om die kenmerken te beoordelen. Deze methoden en grenswaarden worden regelmatig bijgewerkt op basis van het advies van chemisch deskundigen en de Internationale Olijfraad (IOR).

Recent zijn door de IOR de internationale normen wat betreft de grenswaarden voor ethylesters van vetzuren, voor heptadecaanzuur, heptadeceenzuur en eicosaanzuur, en voor de specifieke extinctiecoëfficiënt bij golflengte 270 nm aangepast. Om deze recentste internationale normen op Unieniveau te implementeren, is de bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2568/91 gewijzigd

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
5559

Inloggen