EFSA: Nieuwe richtsnoeren voor rookaroma’s
Op verzoek van de Europese Commissie heeft de EFSA een bijgewerkte versie gepubliceerd van richtsnoeren voor het indienen van vergunningsaanvragen voor rookaroma’s.

Rookaroma’s worden gebruikt om levensmiddelen, zoals vlees en vis, een kenmerkende rooksmaak te geven. Voordat rookaroma’s in de Europese Unie op de markt mogen worden gebracht of in of op levensmiddelen mogen worden gebruikt, moeten zij eerst een veiligheidsbeoordeling ondergaan. Vergunningen voor rookaroma’s gelden gedurende een periode van tien jaar.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...