15 maart 2021

EFSA: Nieuwe richtsnoeren voor rookaroma’s

Op verzoek van de Europese Commissie heeft de EFSA een bijgewerkte versie gepubliceerd van richtsnoeren voor het indienen van vergunningsaanvragen voor rookaroma’s.

efsa-richtsnoeren-rookaroma

Rookaroma’s worden gebruikt om levensmiddelen, zoals vlees en vis, een kenmerkende rooksmaak te geven. Voordat rookaroma’s in de Europese Unie op de markt mogen worden gebracht of in of op levensmiddelen mogen worden gebruikt, moeten zij eerst een veiligheidsbeoordeling ondergaan. Vergunningen voor rookaroma’s gelden gedurende een periode van tien jaar.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

aanpassing-identificatiemerk-vlees-zuivel
 
25 april 2024

Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten

Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...

allergenen-voedselinformatieverordening-mosterdzaad
 
22 april 2024

Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen

De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

7873

Inloggen