EFSA: Nieuwe richtsnoeren voor rookaroma’s
Op verzoek van de Europese Commissie heeft de EFSA een bijgewerkte versie gepubliceerd van richtsnoeren voor het indienen van vergunningsaanvragen voor rookaroma’s.
Rookaroma’s worden gebruikt om levensmiddelen, zoals vlees en vis, een kenmerkende rooksmaak te geven. Voordat rookaroma’s in de Europese Unie op de markt mogen worden gebracht of in of op levensmiddelen mogen worden gebruikt, moeten zij eerst een veiligheidsbeoordeling ondergaan. Vergunningen voor rookaroma’s gelden gedurende een periode van tien jaar.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...