Eurowet maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken op de website. Sommige cookies worden altijd geplaatst om de website goed te laten werken. Ook plaatsen wij altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Daarnaast staan er buttons op onze website, zodat u artikelen kunt delen via social media. Deze cookies verzamelen mogelijk gegevens buiten onze website. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wilt u meer weten over cookies of het aanpassen van uw cookie-instellingen, lees dan het Eurowet cookiebeleid. 

EFSA waarschuwt voor ochratoxine A niveau in levensmiddelen

 
18 mei 2020

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) waarschuwt dat de meeste consumentengroepen risico lopen door de aanwezigheid van ochratoxine A in levensmiddelen.

Ochratoxine A is een mycotoxine dat van nature wordt geproduceerd door schimmels. Het ontstaat bijvoorbeeld wanneer granen te nat worden opgeslagen. Ochratoxinen komen onder andere voor in vers en gedroogd fruit, kaas, koffie en bepaalde vleesproducten.

In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld.

Heeft u een Professional abonnement of een los abonnement op ons informatiebulletin, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Laatste nieuws

Ontwikkelingen Nutri-Score

Ontwikkelingen Nutri-Score

19 mei 2020

Steeds meer fabrikanten en retailers kiezen ervoor om Nutri-Score, het nieuwe voedselkeuzelogo, alvast in te voeren.

EFSA waarschuwt voor ochratoxine A niveau in levensmiddelen

EFSA waarschuwt voor ochratoxine A niveau in levensmiddelen

18 mei 2020

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) waarschuwt dat de meeste consumentengroepen risico lopen door de aanwezigheid van ochratoxine A in levensmiddelen.

NVWA publiceert handboek over de wetgeving ten aanzien van voeding voor specifieke groepen

NVWA publiceert handboek over de wetgeving ten aanzien van voeding voor specifieke groepen

22 april 2020

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een derde handboek gepubliceerd waarin een duidelijke toelichting wordt gegeven op de regels die gelden voor voeding voor specifieke groepen.

Inloggen