18 mei 2020

EFSA waarschuwt voor ochratoxine A niveau in levensmiddelen

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid(EFSA) waarschuwt dat de meeste consumentengroepen risico lopen door de aanwezigheid van ochratoxine A in levensmiddelen.

ochratoxine-in-food

Ochratoxine A is een mycotoxine dat van nature wordt geproduceerd door schimmels. Het ontstaat bijvoorbeeld wanneer granen te nat worden opgeslagen. Ochratoxinen komen onder andere voor in vers en gedroogd fruit, kaas, koffie en bepaalde vleesproducten.

In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
7294

Inloggen