17 mei 2020

EFSA waarschuwt voor ochratoxine A niveau in levensmiddelen

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid(EFSA) waarschuwt dat de meeste consumentengroepen risico lopen door de aanwezigheid van ochratoxine A in levensmiddelen.

ochratoxine-in-food

Ochratoxine A is een mycotoxine dat van nature wordt geproduceerd door schimmels. Het ontstaat bijvoorbeeld wanneer granen te nat worden opgeslagen. Ochratoxinen komen onder andere voor in vers en gedroogd fruit, kaas, koffie en bepaalde vleesproducten.

In Verordening (EG) nr. 1881/2006 zijn maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen vastgesteld.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
strengere-etikettering-vruchtensap-honing-jam
 
19 december 2023

Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam

Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...

7294

Inloggen