Europese Commissie ziet geen reden voor verbod op emulgatoren
Op dit moment ziet de Europese Commissie geen aanleiding om het gebruik van emulgatoren te verbieden of een gezondheidswaarschuwing op etiketten te verplichten.

Emulgatoren worden als additief aan diverse levensmiddelen toegevoegd, bijvoorbeeld aan margarine en ijs. De toevoegingsmiddelen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het mengen van twee of meer niet of moeilijk mengbare stoffen, zoals olie en water, eenvoudiger wordt.
Meer nieuws
Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score
Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen
Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken
Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.
...