Maximumgehalte aan PAK’s in bepaalde poeders van levensmiddelen
De Europese Commissie heeft een maximumgehalte vastgesteld voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) in bepaalde poeders van levensmiddelen van plantaardige oorsprong, die bestemd zijn voor de bereiding van dranken.
Het gaat om fijngemalen poeders die door vloeistoffen kunnen worden geroerd om dranken te maken, zoals oploskoffie en plantaardige poeders die worden gebruikt bij de bereiding van smoothies.
Meer nieuws
Aanpassing vereist van het identificatiemerk voor dierlijke producten
Het identificatiemerk, ook bekend als het “ovaaltje”, dat producenten van levensmiddelen van dierlijke oorsprong op hun producten moeten vermelden,...
Voorstel tot aanpassing allergenenlijst aangenomen
De Europese Commissie heeft op 17 april een voorstel voor een gedelegeerde verordening aangenomen waarin de allergenenlijst van de...
Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen
Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...