14 september 2020

Maximumgehalte aan PAK’s in bepaalde poeders van levensmiddelen

De Europese Commissie heeft een maximumgehalte vastgesteld voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) in bepaalde poeders van levensmiddelen van plantaardige oorsprong, die bestemd zijn voor de bereiding van dranken.

maximumgehalte-aan-paks-in-bepaalde-poeders-van-levensmiddelen-van-plantaardige-oorsprong

Het gaat om fijngemalen poeders die door vloeistoffen kunnen worden geroerd om dranken te maken, zoals oploskoffie en plantaardige poeders die worden gebruikt bij de bereiding van smoothies.

Heeft u een Professional abonnement, log dan hieronder in om het volledige artikel te lezen.

Meer nieuws

bga-mexico-tequila
 
04 maart 2024

Europees Parlement stemt in met betere bescherming voor geografische aanduidingen

Op 28 februari heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe verordening, waarbij de regels betreffende geografische aanduidingen voor...

ingredienten-gearomatiseerde-wijn
 
19 februari 2024

Nieuwe EU etiketteringsregels voor gearomatiseerde wijnbouwproducten

Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. 

...
strengere-etikettering-vruchtensap-honing-jam
 
19 december 2023

Europees Parlement stemt voor strengere etiketteringsregels voor vruchtensap, honing en jam

Het Europees Parlement heeft vorige week diverse amendementen aangenomen op de zogenaamde ‘ontbijtrichtlijnen’. Er moeten strengere...

7504

Inloggen