25 februari 2022

NVWA waarschuwt voor mogelijk levensgevaarlijke harddrugs in champagneflessen

In Duitsland en Nederland zijn drie liter champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial aangetroffen waar geen champagne in zat, maar de harddrug MDMA oftewel xtc.

champagne

Inhoud mogelijk levensgevaarlijk

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat het aanraken en/of opdrinken van de inhoud van deze flessen levensgevaarlijk is. In Nederland zijn 4 ziektegevallen bekend en in Duitsland is er iemand aan overleden.

Het is niet bekend hoe de MDMA in de flessen terecht is gekomen en of er nog meer van deze flessen in omloop zijn. Als de inhoud van de fles niet bruist, een rood-bruinige kleur heeft, die na verloop van tijd donkerder wordt en een afwijkende anijsgeur heeft, dan wordt aangeraden de politie in te schakelen. Bij twijfel ook absoluut niet proeven of aanraken waarschuwt de autoriteit. “Een klein slokje binnenkrijgen kan dodelijk zijn.”

Meer nieuws

21 november 2023

Invoering voedselkeuzelogo Nutri-Score

Met ingang van 1 januari 2024 is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo in Nederland. Dit is bekendgemaakt in de Warenwetregeling aanwijzing...

nieuwe-regels-geografische-aanduidingen
 
30 oktober 2023

Europees Parlement en Raad zijn het eens over nieuwe regels voor geografische aanduidingen

Op 24 oktober hebben het Europees Parlement en de Raad een voorlopig akkoord bereikt over verbetering van het systeem van geografische aanduidingen...

intrekking-goedkeuring-additief-stearyltartraat
23 oktober 2023

Goedkeuring levensmiddelenadditief stearyltartraat ingetrokken

Levensmiddelenadditief stearyltartraat (E 483) wordt verwijderd van de EU-lijst met goedgekeurde levensmiddelenaddtieven.

...
8598

Inloggen