Nieuws

01 maart 2017

Stevia in snoep met verlaagde energetische waarde

De zoetstof steviolglycosiden (E 960) mag met ingang van 20 maart 2017 ook gebruikt worden in suikergoedproducten met verlaagde energetische...

 
23 februari 2017

Antibioticaresistentie in EU blijft hoog, aldus EFSA rapport

Bacteria die worden gevonden bij mensen, dieren en op levensmiddelen blijven een hoge resistentie tonen tegen veelgebruikte antibiotica. Dit blijkt...

 
15 februari 2017

EU weigert formeel vergunning gezondheidsclaim Anxiofit supplement

De Europese Commissie heeft een verzoek om toelating van een gezondheidsclaim voor het voedingssupplement Anxiofit-1 formeel afgewezen.

...
15 februari 2017

Nieuwe namen en aanpassing bevoegdheidsgebieden EFSA panels

De Europese Commissie heeft een verordening aangenomen waarin de namen en bevoegdheidsgebieden van de wetenschappelijke panels van de Europese...

15 februari 2017

Nieuwe toezichtaanpak NVWA voor levensmiddelen en voedselveiligheid

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de controle en handhaving bij bedrijven op het gebied van levensmiddelen en...

 
14 februari 2017

Positief EFSA advies novel food lariksextract

De EFSA heeft het novel food Dahuriaans lariksextract positief beoordeeld. Het betreffende novel food is een taxifoline-rijk water-ethanol extract...

 
13 februari 2017

Is de term 'ongezoet' misleidend als een product maltodextrine bevat?

Is het misleidend om op een product te vermelden dat het 'ongezoet' is, terwijl er wel maltodextrine in zit?

...
 
02 februari 2017

EFSA update richtsnoeren voor aanvragen gezondheidsclaims

De EFSA heeft de richtsnoeren bijgewerkt, die bedrijven moeten helpen bij het indienen van aanvragen voor de beoordeling van gezondheidsclaims. De...

 
01 februari 2017

EFSA wijst opnieuw probioticaclaim af

Opnieuw heeft de EFSA een aanvraag voor een gezondheidsclaim over een probiotisch micro-organisme afgewezen.

...

Inloggen