Nieuws
Claimsverordening onder de loep
De Europese Commissie kijkt momenteel in het kader van het REFIT-programma of het nodig is de claimsverordening aan te passen. Er zijn nog...
Versoepeling EU regels vleestemperatuur tijdens vervoer
Producenten van vlees in de EU kunnen hun producten na de slacht sneller bij de consument krijgen door nieuwe regels ten aanzien van de temperatuur...
Honey & More moet niet toegelaten voedings- en gezondheidsclaims verwijderen
Naar aanleiding van een klacht heeft de Stichting Reclame Code aanbevolen dat webshop Honey & More gezondheidsclaims en voedingsclaims, die...
EFSA waarschuwt voor furaan in levensmiddelen
De blootstelling van consumenten aan furaan en methylfuranen in voeding kan mogelijk leiden tot leverbeschadiging op lange termijn. Het grootste...
Richtsnoeren over ontwerp en gebruik EU-milieukeur
De Europese Unie heeft bij Verordening (EG) nr. 66/2010 vastgelegd hoe het EU-milieukeur oftewel het EU Ecolabel er uit moet zien. Het EU Ecolabel...
Richtsnoeren voor betere aanpak bij levensmiddelen van tweevoudige kwaliteit
De Europese Commissie heeft richtsnoeren gepubliceerd die nationale autoriteiten kunnen helpen bij de toepassing van de levensmiddelen- en...
Consumentenbond start campagne tegen misleidende voedseletiketten
De Consumentenbond stelt opnieuw misleidende informatie op etiketten aan de kaak. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 90% van de...
Afspraken over Europese aanpak voedselfraude
Naar aanleiding van de fipronilcrisis hebben lidstaten van de Europese Unie en de Europese Commissie 19 concrete afspraken gemaakt om toekomstige...
Slachthuizen houden zich meestal aan wetgeving, maar hygiëne kan beter
Roodvleesslachthuizen houden zich over het algemeen goed aan de wet- en regelgeving.
...