Nieuws
Europese Commissie publiceert voorstel tot herziening ontbijtrichtlijnen
Op 21 april jongstleden heeft de Europese Commissie een voorstel gepubliceerd om de handelsregels die gelden voor een aantal agrifood producten te...
Maximumgehalten aan arseen in levensmiddelen verlaagd
Voortaan mogen bepaalde levensmiddelen minder arseen bevatten. Ook zijn er meer producten waarvoor een maximumgehalte voor de schadelijke stof is...
Vernieuwd waarschuwingsetiket voor verpakt pluimveevlees
Vanaf 1 januari 2023 geldt er een nieuw verplicht waarschuwingsetiket voor verpakt pluimveevlees. Dit vernieuwde etiket moet...
Strengere regels voor ethyleenoxide in levensmiddelenadditieven
De regels voor de aanwezigheid van de omstreden stof ethyleenoxide in additieven worden aangescherpt.
...Nieuw conserveermiddel toegelaten in dranken
Er is een nieuw conserveermiddel toegelaten voor toepassing in bepaalde gearomatiseerde dranken, vloeibaar (vruchten- en...
Toelating van stabilisator in voeding voor medisch gebruik
Het reeds goedgekeurde additief polyvinylpyrrolidon (E 1201) mag voortaan ook worden gebruikt als stabilisator van voeding voor...
Haverlecithine toegelaten als emulgator in chocolade
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten.
...Aanpassing warenwet in verband met Nutri-Score
De invoering van Nutri-Score is weer een stapje dichterbij.
...Europese Commissie herziet definitie nanomateriaal
De Europese Commissie heeft een nieuwe aanbeveling gepubliceerd waarin de definitie van nanomateriaal wordt verduidelijkt. Het wordt...